Geert Willems

Geert Willems

donderdag 26 april 2012

In de schaduw van de vrt: professionalisme, passie en fierheid

Music for Life 2011 - GSWconsulting wint 'rondleiding op de vrt redactie en etentje met hoofdredactie'. Ik had een heel goed jaar achter de rug en wou mezelf met iets moois trakteren - met als "hidden agenda" kennismanagement verkopen, en nog een aantal verbeteringen voorstellen...deze "hidden agenda" was ik vergeten..


Gisteren ben ik gaan incashen: een rondleiding op de vloer, bezoek aan radio- en nieuwsstudio's, handdruk van het nieuwsanker, het volgen in de regiekamer (met net het vrt-hot-item Jos Ghysen) en zicht op de toekomstige regiekamer en testen van het toekomstig journaaldecor.
Boeiend, razend interessant. Op de vraag of ik onder de indruk was van de koelbloedigheid van het team in de regieruimte? Neen. Niet omdat ze niet koelbloedig waren, maar omdat ik regelmatig in omgevingen ben en aan omgevingen meewerk waar split-second belangrijke beslissingen genomen moeten worden - die soms leiden tot leven of dood.

Was men koelbloedig in de regiekamer? Natuurlijk. En dat verwacht ik ook van professionelen. En dat verwacht ik ook van het gebruik van 'mijn' belastingcentjes.
Maar toen ik, na een lekker etentje met als afsluiter een sublieme kriekensabaillon, het gebouw verliet was ik wel onder de indruk:
Van de veranderingen die de laatste jaar zijn doorgevoerd.
Van de passie van de mensen, die soms weloverwogen risico's nemen, om nieuws tot bij ons te brengen. Want we beseffen zo weinig dat België een veilig nest is in een wereld vol broeihaarden.
Van de manier waarop men de niet te meten verantwoordelijkheid over de impact op levens gedragen wordt.
Van de trots waarmee de mensen die ik ontmoet heb voor dit 'huis' werken. Een trots waar elk bedrijf jaloers op mag zijn. Een 'wij'-gevoel waar elk bedrijf jaloers op mag zijn.
...en van een professionalisme dat vanzelfsprekend lijkt

Dàt mijne dames en heren die ik gisteren ontmoet heb,
heeft het meeste indruk op mij gemaakt. Ik zou me zo thuis kunnen voelen in jullie 'huis'.

Blij de sfeer te hebben mogen snuiven!Geen opmerkingen:

Een reactie posten